lördag 17 mars 2012

Dopet

Tänkte jag skulle berätta lite närmare om dopet som vi hade i lördags. Vi valde att ha det en lördag då vi inte ville ha det i samband med mässa eller gudstjänst. Vi (läs jag :) hade rättså bestämda åsikter om hur vi (jag) ville ha det. Dessutom passade det så bra att ha det just i lördags då det var Noels 3-månaders dag och dessutom pappa Gabriels födelsedag. (Lycka till att glömma bort lillens dopdag någonsin ;)

Då vi hade bjudit relativt många till dopet, 45 stycken, kunde vi inte ha dopmiddagen hemma utan fick hyra församlingshemmet. Församlingshem brukar ju inte vara speciellt vackra och detta var inget undantag... Men jag och mamma (som för övrigt var min klippa och ordnade det mesta innan och under dopet) var där och dukade och ställde i ordning kvällen innan och det blev faktiskt jättefint... Om man tänkte bort den fula blåa färgen på väggarna och de hemska taklamporna och de hemska gardinerna och de fula plastblommorna i fönsterna... Ja ni förstår. :)

Klockan 10 var jag, Gabriel och Noel på plats i församlingshemmet på dopdagen. Mamma, Uffe, pappa, Gunilla och faddrarna var också på plats snart. Vi fixade med det sista som behövde göras och sen stack jag , Gabriel och faddrarna ner till kyrkan för att gå igenom ceremonin med prästen så att ingen skulle säga fel eller liknande. :) Klockan 12 började det. Ceremonin i kyrkan tog ca 40 minuter och då spelade både min pappa "det gåtfulla folket" och min bror spelade "Forever young" av Bob Dylan. (Fantastisk text som kändes klockren på ett dop. Kolla upp den!) Noel var tyst hela tiden och flinade åt prästen när han fick vatten på huvudet.





Efteråt gick vi upp till församlingshemmet igen och åt mat och fikade. Doptårtan som vi beställt från Conditori Fantasi var otroligt god. Vit tunn marsipan och fylld med hallonmousse. MMMMM! De hade dekorerat den med Noels namn och datumet för dopet och även ett par små, blåa Converse av marsipan. Jättefin och jättegod. Vi fick jättemånga fina presenter av alla. Ni kan se några av dem på bilderna nedan. Det var, bland annat, en jättefin ram, en tavla med Noels födelsedag och mått, spargris från banken, massa fina sagoböcker, halskedjor i guld, skallra, bok av Tomas Tranströmer (som fick nobelpriset i litteratur dagen Noel föddes), bestick och minnessked och leksaker från Brio. Han fick även en massa jättefina kläder och en ganska stor summa insatt på sitt eget konto av mormor och morfar. Vi är så otroligt tacksamma för allting.







Jag är jättenöjd med vår dag. Den kunde knappast blivit bättre. Tack till alla som kom och framförallt ett JÄTTETACK till mina kära föräldrar som hjälpte oss med förberedelser, mat, tårta, dekorationer och allt annat. Vi hade inte klarat det utan Er!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Åh..min moster bor i Oppmanna. Så de trakterna kan man lite. :)
    Så mysigt med dop! :)

    Kramar till er

    SvaraRadera